בני אדם יכולים לפעול כיחידים ויכולים להתאגד. מהי התאגדות? התאגדות היא התחברות של יחידים ותאגידים לפעילות תחת אישיות משפטית או במילים פשוטות: הקמה של גוף שבמסגרתו ינהלו את הפעילות. קיימות מספר אפשרויות להתאגדות: אפשרות אחת היא הקמת חברה, שמקימיה יחזיקו את מניותיה. באפשרות זאת עושים שימוש כאשר מייסדי החברה רוצים לקיים פעילות שמטרתה היא השאת רווחים.
כאשר המבקשים לפעול יחד רוצים לקיים פעילות שאינה למטרת רווח יוכלו להקים "עמותה". מהי פעילות שלא למטרת רווח? הדוגמאות לכך רבות וביניהן ניתן למנות: חלוקת מזון לנזקקים, מוסד המטפל באוכלוסיות קשות יום, פעילות לימודית, פעילויות מגוונות בעולמות הרווחה לטובת אוכלוסיות מסוימות ועוד.
בעבר כתבתי כאן על כך שבדיקה שערך משרד המשפטים בהתייחס לחברות העלה, שקיימות יותר ממאות אלפי חברות לא פעילות שעדיין רשומות אצל רשם החברות ושכדי להמריץ את בעלי החברות לסיים את פעילותן הוצע לזמן מוגבל הליך פירוק מרצון בהליך מזורז.
כעת, פרסם משרד המשפטים אפשרות לזמן מוגבל, עד ליום 31.12.2024, לפירוקן של עמותות, שאינן פעילות בהליך מקוצר ופשוט, שגם מזכה בפטור מחובות אגרות שנתיות משנת 2020 ואילך.
ככל שהקמתם עמותה והיא אינה פעילה, מכל סיבה שהיא, חשוב שתכירו את האפשרות לפירוקה של העמותה בהליך מזורז המזכה בפטור מאגרות שנתיות ותשקלו לפרק את העמותה.
מוזמנים לפנות אליי בכל שאלה ועניין.