מה ניתן לעשות עם חברה לא פעילה? והאם כדאי להשאיר חברה לא פעילה?

negotiation

חברות מוקמות כאשר בעלי המניות מבקשים להגשים מטרה מסוימת. הדוגמאות לכך רבות: הקמת עסק חדש המשותף לבעלי המניות; הקמת מיזם כגון: חברות הזנק (Hi-Tech) וגם בעולמות ה- (Low-Tech); הגשמת פרויקט מסוים כגון בניית בניין ומכירת הדירות בו ועוד.

לא פעם, עם חלוף הזמן המטרה שבגינה הוקמה החברה הושלמה, כך בדוגמה לעיל של הגשמת פרויקט בניית בניין ומכירת הדירות בו, לאחר מספר שנים אמור הפרויקט להגיע אל סיומו והחברה אינה פעילה עוד. קיימים מקרים בהם מייסדי החברה מגיעים למסקנה, שהמטרות בגינן הקימו את החברה כבר לא יוגשמו. דוגמה לכך היא מקרה בו יזמים הקימו חברה במטרה ליישם מיזם שלאחר תקופה התגלה שלא משתלם כלכלית להשלימו או שלא ניתן לעשות זאת טכנית. לאחרונה, אנו נתקלים במקרים בהם חברות הזנק אינן מצליחות לגייס את המימון הדרוש לפעילותן ולכן מפסיקות את הפעילות ומוותרות על יישום המיזם.

במקרים שתוארו ובמקרים רבים נוספים מקימי החברה אינם זקוקים עוד לחברה כפלטפורמה לפעילותם המשותפת. לחברה אין חובות ואין לה נכסים ומידי שנה מתקבלת הודעה מרשם החברות הדורשת לשלם אגרה שנתית בגין החברה מה שעשוי להגיע, לאחר שנים, להליכי גביה במרכז לגביית קנסות בתוספת ריבית והצמדה. לעיתים, רואי החשבון של החברה ממשיכים להגיש דו"חות שנתיים לרשויות המס.

מבדיקה, שנערכה על ידי משרד המשפטים עולה, שקיימות יותר ממאות אלפי חברות לא פעילות שעדיין רשומות אצל רשם החברות. פירוק של חברה הוא הליך הכרוך בפרוצדורה מורכבת ולכן נמנעים בעלי חברות לא פעילות מחיסולן.

במטרה להמריץ את בעלי החברות הלא פעילות לסיים את פעילותן מאפשר רשם החברות בימים אלה (וכרגע בהגבלה עד סוף שנת 2023) לפרק את החברה מרצון בהליך מזורז עם אפשרות לקבלת פטור מתשלום חובות האגרות לרשם החברות בגין שנים קודמות.

קיימים מספר תנאי סף שיש לעמוד בהם כדי לנקוט בהליך הפירוק מרצון בהליך מזורז:

  • אין לחברה נכסים.
  • אין לחברה חובות, למעט חובות בגין אגרה שנתית לרשם החברות.
  • אין הליכים משפטיים שהחברה היא צד להם.
  • אין הליכי גביה נגד החברה.
  • ביום הגשת הבקשה אין שעבודים הרשומים בחברה.

חברות, שאינן פעילות, היכולות לעמוד בתנאי הסף יכולות להגיש בקשה לנקיטה בהליך פירוק מרצון מזורז וליהנות מהליך מהיר ופחות מורכב מפירוק מרצון "רגיל" ובסיומו בהצלחה תחוסל החברה תוך הסרת החשש מכך שיוטל עיצום כספי על החברה על ידי רשם החברות.

חשוב לדעת, כי לרשם החברות קיימת, בחוק החברות, אפשרות לדרוש את תשלום העיצום הכספי מדירקטורים בחברה אישית. כלומר, אותם דירקטורים לא יוכלו להסתתר מאחורי האישיות המשפטית הנפרדת של החברה ולטעון, החברה היא זאת שלא מילאה את דרישות רשם החברות (כגון: תשלום אגרה שנתית ודיווחים) ולכן היא זו צריכה לשאת בתוצאות אלא האחריות מתגלגלת לדירקטורים בחברה.

כאשר הדרישה לתשלום העיצום מגיעה אל הדירקטורים אישית הדרך לחזור לאחור מוגבלת ולכן ככל שקיימת בבעלותכם חברה לא פעילה אתם מוזמנים לפנות אליי ולבחון אפשרות לפירוק החברה.

שתפו פוסט זה

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.

Scroll to Top
WhatsApp ליצירת קשר באמצעות הוואצאפ