כולנו חיים את היומיום ומאוד מרוכזים במצב הקיים אבל לעיתים עלינו להרים את הראש מהשוטף ולהתכונן ליום פקודה, יום שלא נערכנו אליו.
קחו כדוגמה: יום בו יצאנו מהבית וחס וחלילה עברנו תאונת דרכים, שהפכה אותנו לחסרי יכולת לקבל החלטות בנוגע לעתידנו או לעתיד ילדינו ומשפחתנו; או יום בו נסענו לטיול ובמסלול מעדנו ונפגענו באופן שאינו מאפשר לנו לקבל החלטות; או
או כאשר חס וחלילה חווינו אירוע מוחי או אירוע רפואי אחר שנוטל מאתנו את היכולת לקבל החלטות; או המקרה השכיח של מחלת זיקנה (אלצהיימר) שאינה מאפשרת לאדם לקבל החלטות.
מקרים אלו שכיחים ולצערנו מוכרים לכולנו. מה היו עושים עד לאחרונה? המשפחה המצויה בסערת רגשות הייתה פונה לבית המשפט בבקשה למינוי אפוטרופוס (הליך מורכב ויקר) ובית המשפט לא היה מחויב למנות בן משפחה לתפקיד ולעיתים הייתה התמודדות של בני משפחה שונים לתפקיד האפוטרופוס מה שהיה מגביר את המתיחות המשפחתית הקיימת ממילא במצבים אלו.
משעה שמונה בן משפחה לתפקיד הוא לא ידע כיצד היה רוצה קרוב משפחתו, שאינו יכול לקבל החלטות, שינהג במקרים השונים בהם יתקל והדבר היה יוצר מחלוקות פנים משפחתיות.
כמו כן, האפוטרופוס היה מוגבל בפעולותיו, היה צריך לפנות לבית המשפט בבקשות לאישור פעולות, שברצונו לנקוט וכמובן שהיה עליו להגיש דוחות שנתיים למשרד המשפטים (מה שהצריך פניה לאנשי מקצוע שונים כגון: רואה חשבון ועוד).
האפוטרופסות יצרה קשיים רבים ועל כן נוצר בחוק כלי חדש בשם: "ייפוי כח מתמשך" בו ניתן לקבוע הוראות בתחומים: הרפואי, האישי והרכושי ולמנות מיופה כח אחד או יותר שיהיה אמון על טיפול בנושאים אלו, לפי הנחיות שמעלה על הכתב מייפה הכח כאשר הוא צלול וכשיר. הוסמכתי על ידי משרד המשפטים לערוך עבור לקוחותיי ייפוי כח מתמשך ואני מזמין אתכם לפנות אליי בכל שאלה ועניין.