מאמרים
על חשיבותו של הסכם מייסדים במיזמים וחברות הזנק
כתבתי כאן בעבר על מחלוקות בין מייסדי חברה שלא הקדישו זמן לגיבוש הסכמות בהסכם מייסדים וגם על מקרים בהם נחתם הסכם מייסדים בו צד…
האם ניתן לערוך צוואה בהודעות וואטסאפ?
נשאלתי – האם ניתן לערוך צוואה כהודעות וואטסאפ בהן יפורטו רצונות המצווה? אנו חיים בתקופה בה הטכנולוגיה משתלבת בכל תחומי חיינו ומשנה הרגלים רבים…
על אחריות מזמין שירותים כלפי עובדי הקבלן
כתבתי כאן בעבר, בעניין היתרונות הטמונים בהעסקתם של עובדי קבלן או הוצאת פרויקט למיקור חוץ מול העסקת עובדים ישירות בחברה שלנו. יתרונות אלה, כוללים…
תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות
חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981 (להלן – "החוק") נחקק לפני למעלה מארבעה עשורים והוא נתן מענה לאתגרים לשם הגנת הפרטיות, שהיו קיימים באותה עת. בתקופת…
סעיפי אי תחרות בהסכמי העסקה – האם מתחילה מהפכה מגבילה מעבר לים?
מי מאיתנו לא נתקבל בהסכם העסקה הכולל נספח סודיות ואי תחרות הכולל סעיפים ארוכים ומפותלים הכוללים התחייבות של העובד, שלא לעבוד אצל חברות מתחרות…
עקרונות לניהול סיכוני אבטחת מידע בקוד פתוח
ביום 10.4.2024 פרסמה הרשות להגנת הפרטיות גילוי דעת ובו עקרונות לניהול סיכוני אבטחת מידע בקוד פתוח. באתר פרסמתי בעבר מאמר על הקוד פתוח (Open…
צילום תעודת זהות על ידי בתי עסק – פגיעה בפרטיות?
כל אחד מאיתנו נתקל, כעניין שבשיגרה, בדרישה של ספקים ונותני שירותים למסירת מספר תעודת הזהות שלנו או למסור צילום של תעודת הזהות. זה מתחיל…
מה ניתן לעשות עם עמותה לא פעילה?
בני אדם יכולים לפעול כיחידים ויכולים להתאגד. מהי התאגדות? התאגדות היא התחברות של יחידים ותאגידים לפעילות תחת אישיות משפטית או במילים פשוטות: הקמה של…
האם וכיצד ניתן להתחרט אחרי עריכת צוואה?
תכנון הון משפחתי והעברתו מדור לדור כרוך בהרבה מאוד חשיבה של המצווה לבדו ויחד עם עורך הדין המתמחה בתכנון הון משפחתי. התכנון צריך להתייחס…
כל המאמרים נטענו
אין יותר מאמרים לטעון